Kyrkomusikfesten blir 25-27.3.2022

Bästa körsångare och dirigenter,

Trots utmanande tider blickar vi framåt och tar sikte på nästa höst, då körerna förhoppningsvis kan träffas igen och återgå till normala repetitioner.

På grund av fortsatt ovisshet kring utvecklingen av pandemiläget har Kyrkosångsförbundets styrelse nu beslutat att ytterligare skjuta upp Kyrkomusikfesten i Åbo med nästan ett år. Enligt beslut kommer festen att gå av stapeln fredag 25.3. till söndag 27.3.2022.

Festprogrammet förblir så långt som möjligt oförändrat. Höjdpunkten blir således festmässan i Åbo domkyrka sö 27.3. Den ståtliga mässmusiken av några av historiens mest berömda renässanstonsättare, arrangerad och orkestrerad av Markus Malmgren enkom för Kyrkomusikfesten, kommer alltså att framföras helt som planerat, med förbundskören (c. 400 anmälda per januari 2020), två orkestrar med c. 50 musiker, en solistkör och naturligtvis den stora domkyrkoorgeln. Församlingens medverkan i psalmsången icke att förglömma! 
Sprid alltså denna information vidare både till gamla, trogna sångare och eventuella nya intresserade. OBS! Musiken är som känt arrangerad så, att den går utmärkt att öva så gott som oberoende av besättning. Så i väntan på att körerna så småningom återfår normal numerär finns ingen orsak att skjuta på övandet av renässansrepertoaren.
Ny detaljerad tidtabell för Kyrkomusikfesten tas fram under våren och förbundsstyrelsen kommer med information i majnumret av Körbladet.

Med tanke på all tid som förflutit sedan våra kretsövningar 2019 – 2020 kommer vi att arrangera nya kretsövningar fr.o.m. hösten. I nästa nummer av Körbladet får ni därför en detaljerad plan över tidtabellen för kretsövningarna. För planeringen av dessa kommer Nina att kontakta alla kretsar ännu före påsk, men börja gärna redan nu inom er kretsledning tänka över vilka behov just er krets kan tänkas ha. Preliminärt planerar vi att åtminstone i Nyland, Åboland och Österbotten förlägga en samövning i vardera regionen.
Årets första nummer av Körbladet har just skickats ut. Vid tiden för pressläggning av Resonans fanns ännu inget beslut om att ytterligare skjuta upp Kyrkomusikfesten. Observera därför, att både gammalt och nytt festdatum anges i Körbladet. Men nu är det alltså Marie bebådelsedagshelgen 2022 som gäller. Bland läsvärt i Körbladet finns bl.a. Bill Ravalls artikel med tips på sångövningar som vi alla kan utnyttja för att hålla våra röster i skick medan vi väntar på att få börja samlas i körleden igen. 🙂

Trots att vardagen ännu är speciell hoppas vi att ni hittar gott om intressen att fylla fritiden med nu när såväl körsång som mycket av hobbyverksamheten överlag ligger nere.

Sköt om er!
H. Förbundsstyrelsen genom Nina och Pia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.